Скара

ЗА НАЙ-СВЕТЛИЯТ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК, ЗА ЦЕНИТЕ И ПРОМОЦИИТЕ И КАК ЕДНА ИЗЦЯЛО НЕРЪЖДАЕМА ТРЪБНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА СКАРА „МИСТЪР ДОРО” МОЖЕ ДА БЪДЕ

Всяка година дома на българското семейство се озарява от най-големия християнски празник Великден. На този празник християнската религия чества връщането на Исус Христос към живота на третия ден, след като е разпънат на кръста и е погребан. Това доказва, че е Син Божи.
По светът има различни обичаи за празнуването на Великденските празници. Яйцата, козунака и агнето са трите основни елемента на великденската празнична трапеза.
В миналото яйцето се е разглеждало като символ на прераждането през пролетта, а с възникването на християнството започва да се възприема като символ на раждането на човека. Традицията повелява на тези празници яйцата да се боядисват само на Велики четвъртък или на Страстната събота. В православният християнски свят боядисаното яйцето се използва като специално великденско поздравление, а в католическия боядисаните яйца се крият от децата, които трябва да ги намерят. Боядисването на яйцата е ставало рано сутрин от най-старата жена в семейството. Първите червени яйца хората слагали в сито, постлано с нова кърпа, близо до прозорец, за да може слънцето да ги види и да се усмихне. Вярвало се, че тези яйца имали силата да предпазват и да лекуват.
В миналото на българската трапеза е присъствал традиционния омесен обреден хляб. Първият козунак за Великден е омесен от френски хлебар през 17 век, но в България той навлиза едва през 20-те години на миналия век. Агнето е също важен компонент на празничните обичаи, защото Исус Христос е представян като Божи агнец и агнето се свързва с неговата смърт, защото е жертвано в деня на Възкресението. По обичай може да се хапне агнешко на първия ден след 40 дневни пости.
За първи път през 1678 г. се споменава Великденския заек. В немска приказка се разказва за заек, който крие в градината яйца от децата. Вече много често наред с общовъзприетите символики за великденските празници се срещат и зайчета /шоколадови, захарни, керамични, плюшени и др./.
Модерните времена, в които днес живеем, са много различни, но все пак традиционните елементи от миналото са се запазили до голяма степен – яйцата да се боядисват на Велики четвъртък или на Страстната събота, на трапезата да има козунак и агнешко, да се ходи на църква, хората да се пременят в нови дрехи, да не се работи по великденските празници.
Не забравяйте, че Великден е не 3 дни, а цели 7 – тъй наречената Светла седмица, а в продължение на цели 40 дни след Великден, православните християни се поздравяват с Христос Воскресе и Воистину Воскресе!
Уважаеми клиенти, през последните 30 години се появи една нова традиция, по време на големи празници да се правят промоционални намаления на цените на стоки и услуги в търговските обекти, което по своята същност е благородно дело и е знак за уважение към социално по-слабите слоеве на бедната ни държава. Но контролните органи много често констатират некоректни промоции и нелоялни практики в търговските обекти. Затова подхождайте с внимание при Вашето пазаруване!
Верни на традицията като производител от 2014 г. на продукти с безупречно качество – изцяло неръждаеми тръбни електрически скари с марката „МИСТЪР ДОРО”, всяка година на най-светлия християнски празник Великден, Ви предлагаме възможност да си закупите директно от нас на производствена цена с 10% отстъпка всяка избрана от Вас скара. Тази година периода на промоцията ще бъде от 01 до 16 Април. Възползвайте се от нашето коректно предложение.
Нашите скари са изработени изцяло от благородна стомана включително и крепежните елементи, което ги прави фактически вечно неръждаеми. Притежават Сертификат за качество и съответствие с европейските регламенти. Имат универсални размери, което позволява изпичането на достатъчно количество пържоли, кюфтета, кебапчета, шишчета, риба, наденица и всякакви други месни продукти за нуждите на домакинството. Модерният дизайн, лесната поддръжка, правилното и бързо изпичане на
продуктите ще Ви впечатлят и ще забравите за неудобствата, които сте имали с други уреди преди това.
Продуктите ни са добре приети на европейския пазар и няма причина на не бъдат оценени и от Вас. Повече подробности може да научите на сайта ни – www.skara.bg.
Очакваме Ви с пожелание за здраве, благополучие и светли Великденски празници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *