Блог
КАК ДА ОТКРИЕТЕ ПОДВЕЖДАЩА ИНФОРМАЦИЯ ПРИ РЕКЛАМИРАНЕТО В ОНЛАЙН ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ СКАРИ ЗА ПЕЧЕНЕ НА МЕСНИ ПРОДУКТИ
Уважаеми потребители,
Знаем, че ако сравните 2 скари с близки основни покзатели МОЩНОСТ и РАБОТНА ПЛОЩ, по-голяма част от Вас ще изберат ПО-ЕВТИНАТА СКАРА и няма да се замислят за останалите важни параметри и особености. Но тъй като ние изработваме скари за ценители на качеството, в следващите редове ще се обърнем към тях, за да направят успешно своя информиран избор при покупката.
Още в началото, когато четете презентацията на продукта обърнете внимание на цената. Ако тя е съмнително ниска и липсва подробна информация , със сигурност става дума за продукт с ниско качество. Ако цената е по-висока, прочетете внимателно кое я прави по-висока, ако има такава информация. Но ако информацията е оскъдна и присъстват само някои разпространени уловки, става дума за измама. Незнаещият човек лесно се мами.Тук е мястото да Ви информираме кои са най-често срещаните подвеждащи изразни средства при описанието.
Когато в описанието на скарата присъства израза „има неръждаеми тръби”, това означава че останалата част от конструкцията включително и крепежните елементи са изработени от евтини ръждаеми материали. Тук има вероятност тръбите да са наистина неръждаеми, но това не прави скарата неръждаема. Или другата по-често срещана вероятност е тръбите да не са неръждаеми, а само да са потопени в никелова субстанция и много скоро при употребата това покритие да падне и да разберете измамата.
В описанието на скарата се посочва винаги висока мощност, за да внушат че продуктите ще бъдат изпечени бързо и няма да бъдат недопечени. За правилното изпичане обаче тази мощност трябва да е съобразена с размера на работната повърхнина и да бъде правилно и точно разпределена на всеки кв.см. Добре оразмерената и притежаваща качествен електрически модул скара, трябва да осигурява постоянна температура от 370 градуса на работната площ, когато е заредена с месни продукти. Всеки производител може да напише произволни мощности за да Ви заблуди, но малцина гарантират със Сертификат
съответствието с Европейските регламенти.
Друг заблуждаващ текст е, че „скарата има терморегулатори, ключове и контролни лампи”, което Ви позволява да включвате 1,2 или 3 зони от работната площ и да избирате желана от Вас температура. За да бъдем коректни ще признаем, че има скари с такова оборудване, което е с изключително високо качество и надеждност, но цената им е в пъти по-висока. Но за Ваше успокоение трябва да кажем, че в кулинарната практика най-често не са нужни тези скъпи добавки, тъй като печенето на месни продукти не изисква различни температурни режими, като печките и котлоните. Добавянето на горните атрибути се прави
обикновено на евтини и некачествени скари и имат за цел да ги предпазят от прегряване в срока на задължителната минимална търговска гаранция от 2 години. Тези атрибути са също некачествени и освен това пречат на почистването и работата със скарата.
Искаме да знаете, че качественото изпичане на продуктите не зависи от тези атрибути, а от спазването на Европейските регламенти за правилно съотношение между работна площ и мощност. В нашето производство сме потвърдили това със Сертификат от оторизиран орган, който сме публикували в сайта.
Друга подвеждаща думичка е „професионална”. Вложеният смисъл на тази дума би трябвало да означава, че:
– всички съставни части на скарата включително и крепежните елементи са от неръждаема стомана и съответства на санитарно-хигиенните изисквания към уред, на който се приготвя храна за хората.
– спиралните нагреватели с изолацията в тръбите да са висококачествени и издържливи при по-дълготрайна и ежедневна употреба и да поемат колебанията на напрежението в електрическата мрежа.
Какво професионално може да има в една скара изработена предимно от ръждаема ламарина,външната част на която е прахово боя дисана, а останалата част – небоядисана. Каква надеждност осигуряват свързващите елементи на отделните части, които също са ръждаеми. Голяма част от тези скари дори нямат покривен капак над работните нагреватели. Представяте ли си след разходка по тази повърхнина на насекоми, мухи, гризачи, котки и пр. през нощта, на следващия ден да си купите печени на тази скара
кебапчета и кюфтета?! В телевизионното предаване на мастършеф Иван Манчев често ни показват кошмарите
в кухни с такива скари.
За по-ясно представяне на разликата между най-скъпия модел на истинска професионална скара „МИСТЪР ДОРО”, която е произведена от нас и една „професионална” скара от друг производител ще Ви посочим най-съществените характеристики в таблицата по-доду. Избраните скари скари имат 2 близки основни характеристики-мощност и работна повърхнина и обикновено се
използват в заведения за обществено хранене.
Уважаеми потребители, дали цената на т.н. професионална скара с очевидната липса на много качества, няма да Ви излезе по-скъпа?! Преди да направите покупката на Вашата бъдеща скара посетете и нашия сайт www.skara.bg и се запознайте подробно с нашите предложения. Там ще намерите скари разделени в 4 групи спрямо техния размер и в 10 модела спрямо тяхната мощност
на цени от 300 до 936 лв с ДДС. Даваме си сметка, че пазарът е залят от предложения на електрически скари, какъвто е предмета на нашата дейност, но не се притесняваме от този факт, защото малко български производители предлагат изцяло неръждаема тръбна електрическа скара. Масово се предлагат псевдоаналози с ниско качество. Парите са Ваши и Вие ще прецените за коя скара да ги похарчите. Нашата задача е да Ви информираме подробно, за да направите Вашия информиран избор.