От м. Април 2021г. пуснахме на пазара два нови модела единични скари с по-малък брой тръбни нагреватели, като ги намалихме от 18 на 12 бр, с което намалихме ширината на скарите от 42 на 30 см и теглото им 7.5 на 5 кг. Мощността на тези скари е 1400 и 1600 W. Качеството и вида на материалите, както и правилното съотношение между работна площ и мощност е едно и също като на останалите модели. С тези скари отговорихме на желанието на нашите клиенти да им предложим качествени скари с по-малки размери, подходящи за по-малки домакинства с по-малки нужди, като постигнахме и по-ниски цени.
От м. Октомври 2024 г. пускаме на пазара 3 нови модела двойни малки скари с мощности 2800 W, 3000 W и 3200 W, които ще разширят продуктовата гама с по-ниски цени.
Нашите клиенти са ценители на барбекюто – метод на готвене, който е накарал много хора да го заобичат поради начина на приготвяне на месата, превръщайки ги в едно невероятно ястие. А един от основните компоненти на барбекюто е качествената скара. Ние произвеждаме за Вас скари за печене на месни продукти (кебапчета, кюфтета, пържоли и шишчета) както и на риба и рибни продукти. Но Вие можете успешно да изпечете зеленчуци (тиквички, моркови,пиперки, люти чушлета, лук, гъби и др.), както и сланина, наденица, филийки хляб и др. Но скарите ни не са„ вълшебен“ мултифункционален уред, който може всичко (да пече сандвичи, палачинки, баници и пр.).Те не ръждясват, защото изцяло са изработени от благородна стомана, вкл. и крепежните елементи. При производството им изпълнихме 100% от поставените критерии:
- Да отстраним основните недостатъци на масово произвежданите скари.
- Да бъдат надеждни и безопасни при работа.
- Да бъдат лесни за обслужване и почистване.
- Да бъдат икономични при консумацията на електроенергия.
- Да постигнем такова качество, потвърдено със сертификат, което да ни позволи да задоволим нуждите на потребителите от домакинска скара за много дълъг период от време, а не само за периода на гаранцията.
И до сега много наши клиенти от общественото хранене ползват по две от скарите ни, но разделени. Обединяването им в една обща конструкция улеснява използването им и обособява монолитен работен кът с постоянно място. Някои клиенти ни задават въпроса, защо не произведем една по-голяма скара за тези нужди, а трябва да обединяваме две по-малки. Отговорът се съдържа в следните предимства, които има обединената по-голяма скара:
- Всяка от двете скари има самостоятелна структура в т.ч. и електрическа част, което е много важна особеност в случай на дефектиране на нагревателите при токов удар. Никога няма едновременно да изгорят и двете съставни скари и винаги едната ще работи пълноценно с цялата си работна повърхнина, докато дефектиралата се отдели от конструкцията по много лесен начин и се ремонтира. Ако конструкцията на скарата е цялостна, ще се наложи по време на ремонта обекта да остане без скара.
- Без да се използват терморегулатори и ключове, които са най-слабото място на всички скари, лесно може да се включи в електрическата мрежа чрез един усилен, термоустойчив, гумиран щепсел с удобен захват едната скара, а при необходимост и втората по същия начин. Също толкова просто и лесно, скарите могат да се изключат.
- По естествен начин може да се раздели работната повърхнина, като едната скара се използва за печене на рибни продукти, а другата на месни продукти или някакво друго разделение в зависимост от предмета на дейност на обекта. По този начин няма да се смесват вкусовете на изпечените продукти.
- Могат да се обособят две самостоятелни работни зони с различна мощност, за по-гъвкав температурен режим при печене на различни продукти.
- Лесното отделяне на двете скари, позволява и по-лесно почистване на всяка една от тях.
Всички елементи на скарата както и свързващите профили са от благородна стомана и отговарят на подробните описания на единичните скари