Скара

КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ИЗБОРА ВИ НА СКАРА ЗА ПЕЧЕНЕ НА МЕСНИ ПРОДУКТИ И КАК ДА РАЗСЕЕМ СЪМНЕНИЯТА И ЗАБЛУДИТЕ, КОИТО ВИ ВНУШАВАТ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ НА СТОКИ СЪС СЪМНИТЕЛНИ КАЧЕСТВА ЗА ДА НАПРАВИТЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР

Настоящата статия се отнася за онези от Вас, които харчат парите си за качествени стоки, уважават здравето си и ценят времето си. За онези, които са склонни да си купуват 2-3 пъти в годината скари-ментета по 30 лв. и да ги изхвърлят, когато изгорят и ръждясат, да не си губят времето в четене, защото подобни материали не им влияят при избора.

Изборът на скара за печене на месни продукти е сложен, тъй като е свързан с преценка на много фактори и обстоятелства, като финансови средства, условия в жилището (обекта за хранене), броя на хората, за които ще се приготвя храната, предпочитания вид на горивото за скарата, размерът на скарата, видът на използваните материали от които е направена (ръждаеми, неръждаеми), качеството на материалите и изработката, наличието на Сертификат за качество и съответствие с европейските норми, гаранционния срок, дизайна, начина на обслужване и поддръжка, сервизиране и не на последно място по значение – липсата на познания и критерии при избора.

Според източника на температура за печене има три типа скари: на дърва или дървени въглища; на газ – пропан бутан или метан; и електрически.

Скарите от първата група, както многократно сме отбелязвали, изпичат най-добре месните продукти, като им придават забележителен аромат на дърво. Но те са предназначени за работа на открито, изискват повече усилия и време за поддържане на температурата, поради което тяхната употреба е по-ограничена и специализирана. При тях не трябва да се забравя, че е полезна само жаравата от дърва, а не от дървени въглища, които са канцерогенни и в редица страни като Канада са забранени за употреба.

Скарите от втората група използващи за гориво газ, също изискват по-голямо външно пространство. Има много качествени продукти от внос, но на доста високи цени. При тях контролът на температурата е много лесен, но не трябва да се забравя, че качеството на газта в България не е на нужното ниво и в продуктите, които се пекат се отлагат нежелани аромати.

Масово използваните скари за печене на месни продукти в световен мащаб са тези от третата група, които използват електричество за постигане на температура за печене. Тези скари са компактни, лесно подвижни и могат да се използват както в жилището, така и извън него. Електрическите скари, които заслужават Вашата инвестиция трябва да притежават следните качества:

 • Да бъде изцяло изработена от неръждаеми материали, при което не се отлага ръжда и боя в изпечените продукти, което я прави изцяло съответстваща на санитарно-хигиенните изисквания и с висока устойчивост при експлоатация.
 • Да има правилно изчислена мощност спрямо работната площ, което позволява хранителните продукти да се изпичат правилно и бързо без да се изсушават.
 • Да има универсален размер на работната площ позволяващ изпичането на достатъчно продукти с едно зареждане, както и на по-големи цели продукти (напр. риба) без да е нужно да бъдат разделяни на по-малки части за да се съберат върху нея.
 • Да  има безкомпромисно качество на материали изработка, потвърдени със Сертификат.
 • Да бъде лесна за използване –  с изчистени форми, без ключове, терморегулатори и контролни лампи, които намаляват коефициента на полезно действие и усложняват поддръжката и почистването и.
 • Да бъде лесна за почистване – с гладки и равни повърхности, подвижен капак и подвижна тава за отработената мазнина.
 • Да може да се използва през цялата година, както в градината така и в жилището.
 • Бързо да загрява и да поддържа стабилна работна температура директно от тръбните нагреватели, необходима за качествено и бързо изпичане на продуктите.
 • Да има дълъг експлоатационен живот, надвишаващ гаранционния период.
 • Да бъде безопасна при работа.
 • Да е икономична при консумация на електроенергия.
 • Да има привлекателен съвременен дизайн.

 

Уважаеми потребители, ние произвеждаме за Вас точно такива ИЗЦЯЛО НЕРЪЖДАЕМИ ТРЪБНИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКАРИ с марката МИСТЪР ДОРО за печене на месни продукти- кебапчета, кюфтета, пържоли, шишчета, риба и рибни продукти. Качеството на вложените материали и изработката са потвърдени със Сертификат от оторизиран орган. Вече седма година нямаме предявена и регистрирана рекламация, което ни даде основание от м .Септември 2019г. да Ви предоставим 5 годишна търговска гаранция на продуктите си. 

Бихме се радвали, ако спечелим доверието на повече клиенти и знаем, че няма да ги разочароваме.

Смело можем да кажем, че в момента предлагаме най-качествените сертифицирани домакински скари на българския пазар!
Нашата цел е да задоволим Вашите нужди от домакинска скара за много дълъг период от време, а не само за периода на гаранцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *