Скара

КАК МОЖЕТЕ ДА ИЗПЕЧЕТЕ НАЙ-ДОБРЕ МЕСНИ ПРОДУКТИ

Отново ще направя уговорката, че след скарите работещи с жарава от дърва, най-добри са тръбните електрически скари и най-вече изцяло неръждаемите тръбни електрически скари, каквито произвежда нашата компания. Това са скарите МИСТЪР Д’ОРО.
За онези от Вас, които имат възможност да ползват скари с жарава от дърва, нека да изпичат месните продукти на открито, както съветват експертите, за да минимизират риска от белодробни заболявания. Откритото пространство разсейва вредния дим и готвещият поглъща много по-малко количество от него. Избягвайте да печете меса вкъщи на затворено, особено ако нямате добра абсорбация. Въздухът около скарата се насища с канцерогенни вещества. Помнете, че дишането на пушек от печено месо убива. Нека припомним резултатите от проведено мащабно проучване от учени на Оксфордския университет включило 227 000 души на възраст между 30 и 79 години. Всички те не са пушили цигари през живота си, но имат навика да готвят на огън. Само за десетилетие почти 20 000 от тях загинали, вследствие на белодробни усложнения и злокачествени ракови образувания. Най-тежки се оказали последиците от честото вдишване на покапали в огъня животински мазнини.
След това предупреждение да се върнем на тръбните електрически скари. Това са електрически скари за печене на пържоли; електрически скари за печене на кебапчета; електрически скари за печене на кюфтета; електрически скари за печене на шишчета; електрически скари печене на риба и всички месни продукти. С тези скари работят ресторантите и кебапчийниците. Тук не става дума за всевъзможните вносни електрически уреди, които се рекламират като скари, а само за тръбните електрически скари. Но няма да споменавам масово разпространените тръбни електрически скари – ментета, които имат ниски цени, защото са произведени от ръждаеми материали и некачествени електрически части. Те едва успяват да изкарат гаранцията си от 1 година и отиват на боклука.
Ако Ви е омръзнало да Ви лъжат, че Ви предлагат неръждаеми тръбни електрически скари на цени от 30 до 100 лева, бъдете по-отговорни в избора си и дайте отговор на въпроса: „Може ли една изцяло неръждаема тръбна електрическа скара, на която всички части и елементи са от скъпа благородна стомана да е толкова евтина и да има само 1 година гаранция. При избора си на скара виждате ли някъде да е обявен Сертификат за съответствие на качеството, виждате ли подробно техническо описание на скарата, виждате ли данни за производителя, виждате ли Декларация за съответствие на продукта, виждате ли подробни снимки и видеоматериал.
99% от електрическите скари на пазара, които се рекламират като неръждаеми са ментета. Само 1% имат неръждаеми тръби на нагревателите, а корпуса им и всичко останало по тях е от ръждаема ламарина.
Нашата компания произвежда единствената сертифицирана изцяло неръждаема тръбна електрическа скара в България, която можете да закупите директно от производителя без оскъпяване от търговци. Вносните аналози на нашите скари са в пъти по-скъпи.
Не се впечатлявайте от това, че масово рекламираните скари имат терморегулатори, ключове и контролни лампи. Тези атрибути са нужни на готварските печки и котлоните, където е необходим различен температурен режим на готвене. На качествената тръбна електрическа скара е нужна правилно изчислена мощност спрямо работната и площ съответстваща на европейските регламенти. Производителите на масовите електрически скари, които нямат нищо общо с тръбните скари, монтират тези атрибути за да запазят нежните им нагреватели от прегряване и да изкарат гаранцията от 1 година, а не за да ги направят по-качествени. Скарите оборудвани с тези елементи не могат да постигнат нужната висока температура за да изпекат месните продукти правилно, а само ги сушат. Скарите на дърва имат ли ключове и терморегулатори?
Една такава скара като нашата – МИСТЪР Д’ОРО, при правилна поддръжка може да бъде вечна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *