Уважаеми потребители,
Даваме си сметка, че пазарът (реалният и виртуалният) e залят от предложения на домакински електрически скари, което безспорно затруднява Вашия избор при покупката на този уред. С настоящият материал бихме желали да направим лесен и правилен този избор. Затова внимателно решавайте къде ще дадете парите си, тъй като в единия случай ще бъдете разочаровани, а в другия удовлетворени от избора си.
Съществуват много критерии при избор на домакинска скара, които ние най-условно разделяме на две групи – съществени и несъществени (важни и маловажни).
На втората група критерии, като: дали има или няма гладка и оребрена част на работната повърхнина; дали има терморегулатори, ключове и контролни лампи; дали има красиви пластмасови дръжки и други орнаменти; дали има в близост до Вас оторизирани сервизи за ремонт и пр., ние няма да се спираме защото тези критерии се отнасят до масово разпространените скари с ниски цени и ниско качество. На това място трябва да си отговорите на следния въпрос: „Може ли една скара да струва 30, 40 или 50 лева и да е качествена?“
-
Затова ще спрем Вашето внимание върху съществените критерии, за да бъдете по-критични в избора си. В началото искаме да направим следното уточнение: Когато говорим за домакинска електрическа скара ние имаме в предвид изцяло неръждаемата тръбна електрическа скара, която е от сегмента на професионалните електрически скари, с които работят ресторантите и кебапчийниците, съобразени по размер и мощност с нуждите на домакинството. Те единствено се доближават до резултатите от изпичането на скарите с жарава от дърва. Могат да се използват почти навсякъде в домакинството – в градината, на балкона, в кухнята. Загряват бързо и не изискват гориво, единствено електрически контакт наблизо.
Тези скари са предназначени за печене на месни продукти (кебапчета, кюфтета, пържоли, шишчета, риба и рибни продукти) и не са „вълшебен“ мултифункционален уред, който може всичко (да пече сандвичи, палачинки, зеленчуци и пр.)
-
Нашите скари МИСТЪР д’ОРО са предназначени за печене на месни продукти ( кебапчета, кюфтета, пържоли, шишчета, риба и рибни продукти) и не са „вълшебен“ мултифункционален уред, който може всичко (да пече сандвичи, палачинки, зеленчуци и пр.). Те не ръждясват, защото изцяло са изработени от благородна стомана, вкл. и крепежните елементи. която е от сегмента на професионалните електрически скари, с които работят ресторантите и кебапчийниците, съобразени по размер и мощност с нуждите на домакинството. Те единствено се доближават до резултатите от изпичането на скарите с жарава от дърва. Могат да се използват почти навсякъде в домакинството – в градината, на балкона, в кухнята. Загряват бързо и не изискват гориво, единствено електрически контакт наблизо.
-
Скарите, които изпичат най-добре продуктите са тези с жарава от дърва, която добавя към тях автентичния опушен от огъня вкус от оригиналния източник на топлина-дървото. Забележете, при тези скари няма терморегулатори! За жалост, ползването на тези скари е свързано с редица неудобства – нужда от пространство и подходящо място, време за запалване и образуване на необходимата жар, време за напълно изгаряне и изгасване (тази скара не може просто да се изключи) и пр. Защо те трябва да работят с жарава от дърва? Защото напоследък здравните специалисти все по-загрижено говорят за вредите от печене на продуктите със скара на дървени въглища, което представлява риск от ракови заболявания, тъй като при горенето дървените въглища отделят въглеводороди и сажди, които се наслояват в храната. В Канада дървените въглища са ограничен продукт съгласно Закона за опасни продукти (виж повече подробности в раздел ИНСТРУКЦИИ).
-
Затова е измислена тръбната електрическа скара, която е от сегмента на професионалните електрически скари, с които работят ресторантите и кебапчийниците, съобразени по размер и мощност с нуждите на домакинството. Те единствено се доближават до резултатите от изпичането на скарите с жарава от дърва. Могат да се използват почти навсякъде в домакинството – в градината, на балкона, в кухнята. Загряват бързо и не изискват гориво, единствено електрически контакт наблизо.
Знаем, че изборът на домакинска скара е труден, което се дължи на три основни причини:
-
-
Масовият български потребител не разполага с достатъчно парични средства. На всички е известно какви са причините за това – бедна държава….. беден народ.
-
Във връзка с първата причина на пазара се предлагат предимно разнообразни евтини псевдо скари.Една част от тях лесно се разпознава, но по-голямата част е успешно замаскирана чрез лъскави външни елементи и фалшиви описания придружени със снимков материал.
-
Липса на познания и критерии при избора на скара.
Тъй като не можем да повлияем на причините за трудния избор на скара по т.1 и т.2, в следващата част от нашето изложение ще се опитаме да изясним по-подробно т.3, с което да обогатим познанията Ви и споделяйки нашия опит, да помогнем за формирането на правилни критерии при избора на този необходим за всяко домакинство уред.
-
Преди да започнем производството на нашите скари, трябваше да изпълним две много важни задачи:
-
Първо – да се запознаем задълбочено със съвременните норми и регламенти за съответствие на този вид продукт с европейското законодателство.
-
Второ – да проучим подробно пазара на скари в Европейската общност, част от която е и България.